On puc trobar els fitxers que vull desar en una còpia de seguretat?

Decidir quins fitxers es desaran en una còpia de seguretat i trobar on són és el pas més difícil quan es vol fer una còpia d'aquest tipus. A continuació teniu una llista de les ubicacions on es troben la majoria de fitxers i paràmetres de configuració importants que us pot interessar assegurar.

• Fitxers personals (documents, música, fotos i vídeos)

Normalment s'ubiquen al directori personal (/home/el_vostre_nom). Poden ser dins d'algun subdirectori com Escriptori, Documents, Imatges, Música i Vídeos.

Si el vostre mitjà de còpia de seguretat té espai suficient (si es tracta d'un disc dur extern, per exemple), considereu fer una còpia de seguretat de la carpeta d'inici. Podeu trobar quant espai ocuparà usant l'Analitzador d'ús del disc.

• Fitxers ocults

Qualsevol nom de fitxer o carpeta que comenci amb un punt (.) s'oculta per defecte. Per a veure els fitxers ocults, premeu el botó de menú de la cantonada superior dreta de Fitxers i premeu Mostra els fitxers ocults o premeu Ctrl+H. Podeu copiar-los a una ubicació de còpia de seguretat com qualsevol altre fitxer.

• Configuració personal (preferències d'escriptori, temes i configuració del programari)

La majoria de les aplicacions emmagatzemen la seva configuració en carpetes amagades dins de la carpeta d'inici (mireu més amunt per a obtenir informació sobre els fitxers ocults).

La major part de les opcions de configuració de les vostres aplicacions s'emmagatzemen en carpetes ocultes .config i .local a la carpeta d'usuari.

• Paràmetres del sistema

La configuració de les parts importants del sistema no s'emmagatzemen a la carpeta d'inici. Hi ha diverses ubicacions on es podrien emmagatzemar, però la majoria s'emmagatzemen a la carpeta /etc. En general, no necessitareu fer una còpia de seguretat d'aquests fitxers en un ordinador personal. Si esteu executant un servidor, però, hauríeu de fer una còpia de seguretat dels fitxers dels serveis que s'estiguin executant.