Notificacions i llista de notificacions

Què és una notificació?

Si una aplicació o un component del sistema necessita la seva atenció, es mostrarà una notificació a la part superior de la pantalla.

Per exemple, si rebeu un missatge de nou xat o un correu electrònic nou, rebreu una notificació que us n'informarà. Les notificacions de xat reben un tractament especial i es representen amb els contactes individuals que us han enviat els missatges de xat.

Altres notificacions tenen botons seleccionables. Per a tancar una d'aquestes notificacions sense seleccionar una de les opcions, feu clic al botó tancar.

Fent clic al botó tancar en algunes notificacions, les desactivarem. En altres casos, com Rhythmbox o l'aplicació de xat, quedaran ocults a la safata de missatges.

La llista de notificacions

La llista de notificacions us proporciona una manera de tornar a les vostres notificacions quan us sembli convenient. Apareix quan feu clic al rellotge o premeu Súper+V. La llista de notificacions conté totes les notificacions sobre les quals no heu actuat o que hi resideixen permanentment.

Podeu tancar la llista de notificacions prement Súper+V de nou, o Esc.

Utilitzeu el botó Neteja la llista per a purgar la llista de notificacions.

Ocultar notificacions

Si esteu treballant en alguna cosa i no voleu que us molestin, podeu desactivar les notificacions.

1. Go to the Desktop and start typing Settings.

2. Feu clic a Paràmetres.

3. Feu clic a Notificacions a la barra lateral per a obrir el quadre.

4. Switch Do Not Disturb to on.

Quan estigueu desconnectats, la majoria de notificacions no apareixeran a la part superior de la pantalla. Les notificacions encara estaran disponibles a la safata de missatges quan la mostreu (fent clic al rellotge o prement Súper+V), i començaran a aparèixer novament quan torneu a posar connectat a activat.

També podeu desactivar o tornar a activar les notificacions per a aplicacions al quadre Notificacions.

Ocultar notificacions a la pantalla

Quan la pantalla està bloquejada, apareixen notificacions a la pantalla de bloqueig. Podeu configurar la pantalla de bloqueig per a ocultar aquestes notificacions per motius de privacitat.

Per a desactivar les notificacions quan la pantalla està bloquejada:

1. Go to the Desktop and start typing Settings.

2. Feu clic a Paràmetres.

3. Feu clic a Notificacions a la barra lateral per a obrir el quadre.

4. Canvieu Notificacions a la pantalla de bloqueig a OFF.