Nyttige tastaturgenveje

Siden giver en oversigt over tastaturgenveje der kan hjælpe dig til mere effektivt at bruge dit skrivebord og programmer. Hvis du slet ikke kan bruge en mus eller pegeenhed så se Tastaturnavigation for mere information om at navigere brugerflader kun med tastaturet.

Find rundt på skrivebordet

Alt+F1 eller

Super-tasten

Switch between the Desktop and running applications. In the desktop, start typing to instantly search your applications, contacts, and documents.

Alt+F2

Pop op-kommandovindue (til hurtigt at køre kommandoer).

Brug piletasterne til hurtigt at tilgå kommandoer som blev kørt tidligere.

Super+Tab

Skift hurtigt mellem vinduer. Hold Skift nede for omvendt rækkefølge.

Super+½

Skift mellem vinduer fra det samme program eller fra det valgte program efter Super+Tab.

Genvejen bruger ` på USA-tastaturer, hvor `-tasten er over Tab. På alle andre tastaturer er genvejen Super plus tasten over Tab.

Alt+Esc

Switch between windows. Hold down Shift for reverse order.

Ctrl+Alt+Tab

Give keyboard focus to the taskbar. In the Desktop, switch keyboard focus between the taskbar and the windows. Use the arrow keys to navigate.

Super+A

Vis listen over programmer.

Skift+Super+

Flyt det nuværende vindue én skærm til venstre.

Skift+Super+

Flyt det nuværende vindue én skærm til højre.

Ctrl+Alt+Delete

Show the Power Off dialog.

Super+L

Lås skærmen.

Super+V

Vis påmindelseslisten. Tryk på Super+V igen eller Esc for at lukke.

Almindelige redigeringsgenveje

Ctrl+A

Vælg al teksten eller punkterne i en liste.

Ctrl+X

Klip (fjern) den valgte tekst eller punkter og læg det i udklipsholderen.

Ctrl+C

Kopiér den valgte tekst eller punkter til udklipsholderen.

Ctrl+V

Indsæt indholdet fra udklipsholderen.

Ctrl+Z

Fortryd den sidste handling.

Optag fra skærmen

Prnt Scrn

Tag et skærmbillede.

Alt+Prnt Scrn

Tag et skærmbillede af et vindue.

Skift+Prnt Scrn

Tag et skærmbillede af et område på skærmen. Markøren skifter til et sigtekorn. Klik og træk for at vælge et område.

Ctrl+Alt+Skift+R

Start og stop skærmoptagelse.