Άνοιγμα αρχείων με άλλες εφαρμογές

Όταν κάνετε διπλό (ή μεσαίο) κλικ σε ένα αρχείο στον διαχειριστή αρχείων, θα ανοιχθεί με την προεπιλεγμένη εφαρμογή για αυτόν τον τύπο αρχείου. Μπορείτε να την ανοίξετε με μια διαφορετική εφαρμογή, να ψάξετε στο διαδίκτυο για εφαρμογές, ή να ορίσετε μια προεπιλεγμένη εφαρμογή για όλα τα αρχεία του ίδιου τύπου.

Για να ανοίξετε ένα αρχείο με μια εφαρμογή διαφορετική από την προεπιλεγμένη, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε από την κορυφή του μενού. Αν δεν βλέπετε την εφαρμογή που θέλετε, κάντε κλικ στο Άνοιγμα με άλλη εφαρμογή. Από προεπιλογή, ο διαχειριστής αρχείων εμφανίζει μόνο τις εφαρμογές που γνωρίζει ότι μπορούν να διαχειριστούν το αρχείο. Για να βρείτε όλες τις εφαρμογές στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο Εμφάνιση όλων των εφαρμογών.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε ακόμα την εφαρμογή που επιθυμείτε, μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες εφαρμογές κάνοντας κλικ στο Εύρεση νέων εφαρμογών. Ο διαχειριστής αρχείων θα ψάξει στο διαδίκτυο για πακέτα που περιέχουν εφαρμογές που μπορούν να χειριστούν αρχεία αυτού του τύπου.

Αλλαγή της προεπιλεγμένης εφαρμογής

Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή που χρησιμοποιείται για άνοιγμα αρχείων ενός δεδομένου τύπου. Αυτό θα επιτρέψει το άνοιγμα της προτιμώμενης εφαρμογής όταν κάνετε διπλό κλικ για να ανοίξετε ένα αρχείο. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε ο αγαπημένος σας αναπαραγωγός μουσικής να ανοίγει με διπλό κλικ σε ένα αρχείο MP3.

  1. Επιλέξτε ένα αρχείο του τύπου του οποίου την προεπιλεγμένη εφαρμογή θέλετε να αλλάξετε. Για παράδειγμα, για να αλλάξετε ποια εφαρμογή που χρησιμοποιείται για να ανοίξει τα αρχεία MP3, επιλέξτε ένα αρχείο .mp3.

  2. Δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Προτιμήσεις.

  3. Επιλέξτε την καρτέλα Άνοιγμα με.

  4. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο Ορισμός ως προεπιλογή.

    Αν το Άλλες εφαρμογές περιέχει μια εφαρμογή που μερικές φορές θέλετε να χρησιμοποιήσετε, αλλά δεν θέλετε να το ορίσετε ως προεπιλογή, επιλέξτε αυτήν την εφαρμογή και κάντε κλικ στο Προσθήκη. Αυτό θα την προσθέσει στις Συνιστώμενες εφαρμογές. Τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέγοντας την από τη λίστα.

Αυτό αλλάζει την προεπιλεγμένη εφαρμογή όχι μόνο για το επιλεγμένο αρχείο, αλλά για όλα τα αρχεία με τον ίδιο τύπο.