Miten varmuuskopioidaan?

Helpoin tapa varmuuskopioida tiedostoja ja asetuksia on käyttää varmuuskopiointiin tarkoitettua sovellusta. Kyseisiä sovelluksia on lukuisia, esimerkiksi Déjà Dup.

Valitsemasi varmuuskopiosovelluksen käyttöohje auttaa sinua asetusten luomisessa ja tietojen palauttamisessa.

Vaihtoehtoinen tapa on kopioida tiedostot turvalliseen sijaintiin, kuten ulkoiselle kiintolevylle, toiselle tietokoneelle tai USB-muistitikulle. Henkilökohtaiset tiedostosi ja asetukset sijaitsevat pääsääntöisesti kotikansiossasi, joten voit kopioida sieltä tärkeät tiedostot haluamallesi laitteelle.

Varmuuskopioitavien tietojen määrää rajoittaa tallennuslaitteen levykapasiteetti. Jos tallennuslaitteellasi on reilusti tilaa, on viisainta kopioida koko kotikansion sisältö seuraavia poikkeuksia lukuun ottamatta:

• Tiedostot, jotka on jo kopioitu jonnekin muualle, kuten CD:lle, DVD:lle tai ulkoiselle kiintolevylle.

• Tiedostot, joiden uudelleenluonti on helppoa. Esimerkiksi ohjelmoijien ei tarvitse varmuuskopioida tiedostoja, jotka luodaan kääntämisen yhteydessä. Sen sijaan alkuperäisten lähdekoodien varmuuskopioinnista kannattaa huolehtia.

• Roskakorissa olevat tiedostot, jotka sijaitsevat polussa ~/.local/share/Trash.