Poista tiedostoja ja kansioita

Voit poistaa haluamasi tiedoston tai kansion. Kun poistat kohteen, se siirretään Roskakori-kansioon, jossa se säilyy niin kauan kunnes tyhjennät roskakorin. Roskakorin kohteet voidaan tarvittaessa palauttaa alkuperäisiin sijainteihinsa jos satutkin vielä tarvitsemaan niitä, tai poistit ne vahingossa.

Siirrä tiedosto roskakoriin:

1. Valitse roskakoriin siirrettävä kohde napsauttamalla sitä kerran.

2. Press Delete on your keyboard. Alternatively, drag the item to the Trash in the sidebar.

Tiedosto siirretään roskakoriin, ja sinulle esitetään mahdollisuus perua poistaminen valinnalla Kumoa. Kumoa-painike on näkyvissä muutaman sekunnin ajan. Jos valitset Kumoa, tiedosto palautetaan sen alkuperäiseen sijaintiin.

Tiedostojen lopullinen poistaminen ja levytilan vapauttaminen vaatii roskakorin tyhjentämistä. Roskakorin voi tyhjentää napsauttamalla Roskakoria sivupalkissa hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Tyhjennä roskakori.

Poista tiedosto pysyvästi

Voit poistaa tiedoston pysyvästi ilman roskakorin käyttöä.

Poista tiedosto pysyvästi:

1. Valitse kohde, jonka haluat poistaa.

2. Pidä pohjassa Shift-näppäin ja paina Delete-näppäintä.

3. Koska tätä toimenpidettä ei voi perua, kysytään varmistusta tiedoston tai kansion poistamiseksi.

Siirrettävältä laitteelta poistetut tiedostot eivät välttämättä näy muilla käyttöjärjestelmillä, kuten Windowsilla ja Mac OS X:llä. Tiedostot ovat silti yhä laitteella, kun yhdistät sen tietokoneeseesi.