Buscar ficheiros

Pode buscar ficheiros segundo o seu nome ou tipo de ficheiro directamente desde o xestor de ficheiros.

Buscar

1. Open the Files application from the Desktop.

2. Se sabe que os ficheiros que quere buscar están nun cartafol determinado, vaia a dito cartafol.

3. Escriba unha ou varias palabras que saiba que aparecen no nome do ficheiro. Por exemplo, se todas as súas facturas conteñen no seu nome a palabra «Factura», teclee factura. Prema Intro. Non fai falla ter en conta as maiúsculas e minúsculas.

No lugar de escribir palabras directamente para mostrar a barra de busca, pode premer en Search key symbol da barra de ferramentas ou prema Ctrl+F.

4. Pode reducir os resultados por data, tipo de ficheiro ou buscando no texto completo do ficheiro ou buscando só no nome dos ficheiros.

Para aplicar os filtros, seleccione o botón do menú despregábel á esquerda da icona Search key symbol no xestor de usuarios e seleccione os filtros dispoñíbeis:

• Cando: Canto quere buscar cara atrás?

• Qué: Cal é o tipo do elemento?

• Debería buscar no texto completo ou só no nome do ficheiro?

5. Para eliminar o filtro, seleccione X ao lado da etiqueta do filtro que quere eliminar.

6. Pode abrir, copiar, eliminar ou traballar cos seus ficheiros desde os resultados de busca, igual como se estivera en calquera cartafol no xestor de ficheiros.

7. Prema en Search key symbol na barra lateral de novo para saír da busca e volver ao cartafol.