Anslut till mobilt bredband

Du kan ställa in en anslutning till ett mobilt (3G) nätverk via din dators inbyggda 3G-modem, din mobiltelefon eller en internet-sticka.

De flesta telefoner har en inställning som heter USB-delning som inte kräver någon inställning på datorn och generellt är den bästa metoden för att ansluta till mobilnätverk.

1. Om du inte har ett inbyggt 3G-modem, anslut din telefon eller Internet-sticka till en USB-port på din dator.

2. Open the system menu from the right side of the taskbar.

3. Välj Mobilt bredband av. Då kommer Mobilt bredband-delen av menyn att expandera.

Om Mobilt bredband inte visas i systemmenyn, försäkra dig om att din enhet inte är inställd på att ansluta som masslagring.

4. Välj Anslut. Om du ansluter för första gången kommer guiden Konfigurera en mobil bredbandsanslutning att visas. Startskärmen visar en lista över nödvändig information. Klicka på Nästa.

5. Välj din leverantörs land eller region från listan. Klicka på Nästa.

6. Välj din leverantör från listan. Klicka på Nästa.

7. Välj en plan enligt typen av enhet som du ansluter. Detta kommer att avgöra Accesspunktsnamnet. Klicka på Nästa.

8. Bekräfta inställningarna du har valt genom att klicka Verkställ. Guiden kommer att stängas och panelen Nätverk kommer att visa egenskaperna för din anslutning.