Estar segur a Internet

Una possible raó per la qual utilitza Linux és la seguretat robusta per a la qual es coneix. Una de les raons per les quals Linux és relativament segur de programari maliciós i virus es deu a la menor quantitat de persones que la utilitzen. Els virus estan dirigits a sistemes operatius populars, com Windows, que tenen una base d'usuaris extremadament gran. Linux també és molt segur a causa de la seva naturalesa de codi obert, que permet als experts modificar i millorar les característiques de seguretat incloses en cada distribució.

Malgrat les mesures preses per a garantir que la vostra instal·lació de Linux sigui segura, sempre hi ha vulnerabilitats. Com a usuari mitjà a Internet, encara en podeu ser susceptibles:

Per a mantenir-vos segurs en línia, tingueu en compte els següents consells:

• Aneu amb compte amb els missatges de correu electrònic, els fitxers adjunts o els enllaços que s'envien des de persones que no coneixeu.

• Si l'oferta d'un lloc web és massa bona per a ser veritat, o demana informació sensible que sembla innecessària, llavors penseu-vos dues vegades sobre la informació que envieu i les conseqüències potencials si aquesta informació es veu compromesa pels lladres d'identitat o altres delinqüents.

• Aneu amb compte a proporcionar permisos d'administrador a qualsevol aplicació, especialment aquelles que no heu utilitzat anteriorment o que no són conegudes. Proporcionar a qualsevol o a qualsevol altra cosa permisos a nivell d'administrador posa en risc la seguretat de l'equip.

• Make sure you are only running necessary remote-access services. Having SSH or VNC running can be useful, but also leaves your computer open to intrusion if not secured properly. Consider using a firewall to help protect your computer from intrusion.