Connectar a una xarxa de cable (Ethernet)

Per a configurar la majoria de les connexions de xarxa per cable, tot el que cal fer és connectar un cable de xarxa. La icona de la xarxa cablejada (configuració) es mostra a la barra superior amb tres punts mentre s'estableix la connexió. Els punts desapareixen quan està connectat.

Diagrama d'un cable Ethernet

Si això no ocorre, primer hauríeu d'assegurar-vos que el cable de xarxa estigui connectat. Un extrem del cable s'ha de connectar al port rectangular Ethernet (xarxa) de l'ordinador, i l'altre extrem s'ha de connectar a un interruptor, encaminador, sòcol de paret de xarxa o similar (depenent de la configuració de xarxa que tingueu). El port d'Ethernet es troba sovint al costat d'un portàtil, o prop de la part superior de la part posterior d'un ordinador d'escriptori. A vegades, una llum al costat del port d'Ethernet indicarà que està connectada i activa.

No podeu connectar un ordinador directament a una altra amb un cable de xarxa (si més no sense una configuració addicional). Per a connectar dos ordinadors, haureu de connectar-les a un concentrador de xarxa, a un encaminador o a un interruptor.

Si encara no esteu connectat, pot ser que la vostra xarxa no admeti la configuració automàtica (DHCP). En aquest cas haureu de configurar-ho manualment.