Captures i enregistraments de pantalla

• Captura de tota o part de la pantalla com a imatge

• Envieu-lo com a fitxer o enganxeu-lo des del porta-retalls

• Desar un vídeo de l'activitat de la pantalla

Podeu fer una imatge de la vostra pantalla (una captura de pantalla) o gravar un vídeo de què està passant a la pantalla (un enregistrament de pantalla). Això és útil si, per exemple, voleu mostrar a algú com fer alguna cosa a l'ordinador. Les captures de pantalla i els enregistraments són fitxers d'imatge i de vídeo normals, de manera que podeu enviar-les per correu electrònic i compartir-les a la web.

Fer una captura de pantalla

1. Press the Print key, or click the system menu on the right side of the top bar and click the Screenshot button.

2. La màscara de captura de pantalla us presenta nanses per a seleccionar l'àrea a capturar i indica el mode de captura de pantalla (imatge fixa).

Cliqueu al botó del punter per a incloure el punter a la captura de pantalla.

3. Cliqueu i arrossegueu l'àrea que vulgueu per a la captura de pantalla mitjançant les nanses o el punt de mira.

4. Per capturar l'àrea seleccionada, cliqueu al botó gran.

5. Per capturar tota la pantalla, cliqueu a Pantalla i, a continuació, cliqueu al botó rodó gran.

6. Per capturar una finestra, cliqueu a Finestra. Es mostra una visió general de totes les finestres obertes amb la finestra activa marcada. Cliqueu per triar una finestra i, a continuació, cliqueu al botó rodó gran.

On van?

• Les imatges de captura de pantalla es desen automàticament a la carpeta Imatges/Captures de pantalla de la carpeta d'inici amb un nom de fitxer que comença amb Captura de pantalla i inclou la data i l'hora en què es va fer.

• La imatge també es desa al porta-retalls, de manera que podeu enganxar-la immediatament en una aplicació d'edició d'imatges o compartir-la a les xarxes socials.

• Els enregistraments de pantalla es desen automàticament a la carpeta Vídeos/enregistrament de pantalla de la carpeta d'inici, amb un nom de fitxer que comença amb enregistrament de pantalla i inclou la data i l'hora en què s'ha pres.

Fer un enregistrament de pantalla

Podeu fer un enregistrament de vídeo de què està passant a la pantalla:

1. Press the Print key, or click the system menu on the right side of the top bar and click the Screenshot button.

2. Cliqueu a per a canviar al mode enregistrament de pantalla.

Cliqueu al botó del punter per a incloure el punter a l'enregistrament de pantalla.

3. Trieu Selecciona o Pantalla. Per a Selecciona, cliqueu i arrossegueu l'àrea que vulgueu per a l'enregistrament de pantalla mitjançant les nanses o el punt de mira.

4. Cliqueu al botó vermell rodó gran per començar a gravar el que hi ha a la pantalla.

Es mostra un indicador vermell a l'extrem superior dret de la pantalla quan la gravació està en curs, mostrant els segons transcorreguts.

5. Un cop hàgiu acabat, cliqueu a l'indicador vermell o premeu Maj+Ctrl+Alt+R per a aturar la gravació.

Dreceres de teclat

Dins de la funció de captura de pantalla, podeu utilitzar aquestes dreceres de teclat:

S

Seleccioneu l'àrea

C

Captura de pantalla

W

Finestra de captura

P

Canvia entre el punter vist o ocult

V

Canvia entre captura de pantalla i enregistrament de pantalla

Retorn

Captura, també activada per Espai o Ctrl+C

Aquestes dreceres es poden utilitzar per ometre la funció de captura de pantalla:

Alt+Imprimeix

Captura la finestra que actualment té el focus

Maj+Imprimeix

Captura tota la pantalla

Maj+Ctrl+Alt+R

Iniciar i deixar de gravar un enregistrament de pantalla