Compartir l'escriptori

Podeu permetre que altres persones visualitzin i controlin l'escriptori des d'un altre ordinador amb una aplicació de visualització d'escriptori. Configureu l'escriptori remot per a permetre que altres persones accedeixin a l'escriptori i estableixin les preferències de seguretat.

Heu de tenir instal·lat el paquet escriptori remot del GNOME perquè l'escriptori remot sigui visible.

1. Go to the desktop and start typing Settings.

2. Cliqueu a Paràmetres.

3. Feu clic a Compartició a la barra lateral per a obrir el quadre.

4. Cliqueu a Compartició per a obrir el quadre.

5. Si l'interruptor Compartir de la part superior dreta de la finestra està configurat com a desactivat, cliqueu per a activar-lo.

Si el text a continuació del Nom de l'ordinador us permet editar-lo, podeu canviar el nom del vostre equip que es mostra a la xarxa.

6. Cliqueu a Escriptori remot.

7. Per a permetre que altres persones vegin l'escriptori, activeu l'interruptor Escriptori remot. Això vol dir que altres persones podran intentar connectar-se a l'ordinador i veure el que hi ha a la pantalla.

8. Per a permetre que altres persones interaccionin amb l'escriptori, configureu l'interruptor control remot. Això pot permetre a l'altra persona moure el ratolí, executar aplicacions i navegar pels fitxers a l'ordinador, en funció de la configuració de seguretat que utilitzeu actualment.

Seguretat

La secció Autenticació mostra les credencials d'inici de sessió que s'utilitzaran al programari client del dispositiu de connexió.

Nom d’usuari

Utilitzeu el valor suggerit o introduïu el vostre.

Contrasenya

Utilitzeu el valor suggerit o introduïu el vostre.

Cliqueu al botó que hi ha al costat de cada entrada si voleu col·locar-la al porta-retalls.

Verifiqueu el xifrat

Cliqueu al botó Verifica el xifratge per mostrar l'empremta digital d'encriptació. Compareu-lo amb el valor que mostra el client en connectar-vos: han de ser idèntics.

Connectar

La secció Com connectar-se mostra el nom del dispositiu i l'adreça de l'escriptori remot que es poden utilitzar a l'ordinador que es connecta. Cliqueu al botó que hi ha al costat de cada entrada si voleu col·locar-la al porta-retalls. També es pot fer una connexió mitjançant la vostra adreça IP.

Quan l'altre ordinador s'hagi connectat correctament a l'escriptori, veureu que la iconaCompartint pantalla , a l'àrea d'estat del sistema.

Clients

Per connectar-vos a l'escriptori des d'un altre ordinador, se sap que funcionen els clients següents.

Des de Linux:
  • Remmina, un client GTK, està disponible com a paquet en la majoria de distribucions, i també com a flatpak. Utilitzeu la configuració predeterminada, especialment la profunditat de color «Automàtica» a la configuració del perfil de connexió.

• xfreerdp és un client de línia d'ordres disponible com a paquet en la majoria de distribucions. L'opció /network:auto s'ha de passar al client a la línia d'ordres.

Des de Microsoft Windows:
  • mstsc és el client de Windows integrat. Es recomana la configuració predeterminada.

Des de Linux, Windows o macOS:
  • Thincast és un client propietari. La versió de Linux està disponible com a flatpak. Es recomana la configuració predeterminada.

Deixar de compartir l'escriptori

Per a desconnectar algú que estigui veient el vostre escriptori:

1. Cliqueu al menú del sistema que hi ha a la part dreta de la barra superior.

2. Cliqueu a Compartint pantalla.

3. Cliqueu a Desactiva.

Temes Avançats

Configuració de la línia d'ordres

La utilitat grdctl us permet configurar la configuració de l'amfitrió en una finestra de consola. Per a detalls d'ús, escriviu grdctl --help.

H.264

La codificació de vídeo H.264 redueix molt l'ample de banda. L'escriptori remot del GNOME utilitzarà l'H.264 quan: s'utilitzi la canalització de gràfics (un requisit del protocol), el client ho admeti i NVENC (codificador de NVIDIA) estigui disponible.