Skift opløsningen eller orienteringen af skærmen

Du kan ændre hvor store (og hvor detaljerede) tingene vises på skærmen ved at ændre skærmopløsningen. Du kan ændre hvilken vej der er op (f.eks. hvis du har en skærm der kan drejes) ved at ændre drejningen.

1. Go to the desktop and start typing Displays.

2. Klik på Skærme for at åbne panelet.

3. Hvis du har flere skærme og de ikke er klonede, så kan du have forskellige indstillinger på hver skærm. Vælg en skærm i forhåndsvisningsområdet.

4. Vælg orientering, opløsning eller skalering, og opdateringshastighed.

5. Klik på Anvend. De nye indstillinger anvendes i 20 sekunder inden de tilbageføres. På den måde gendannes de gamle indstillinger automatisk hvis du ikke kan se noget med de nye indstillinger. Hvis du er tilfreds med de nye indstillinger, så klik på Behold ændringer.

Orientering

På nogle enheder kan du fysisk dreje skærmen i mange retninger. Klik på Orientering i panelet og vælg blandt Landskab, Portræt højre, Portræt venstre eller Landskab (omvendt).

Hvis din enhed drejer skærmen automatisk, så kan du låse den nuværende drejning med knappen drejning lås nederst i systemmenuen. Lås op ved at trykke på knappen drejning lås op

Opløsning

Opløsningen er det antal pixels (punkter på skærmen) der kan vises i hver retning. Hver opløsning har et højde/bredde-forhold, forholdet mellem bredden og højden. Widescreen-skærme bruger et højde/bredde-forhold på 16∶9 mens traditionelle skærme bruger 4∶3. Hvis du vælger en opløsning der ikke passer med højde/bredde-forholdet på din skærm, så bliver skærmen som en brevsprække for at undgå forvrængning, ved at tilføje sorte bjælker øverste og nederst eller på begge sider af skærmen.

Du kan vælge den opløsning du foretrækker i rullegardinslisten Opløsning. Hvis du vælger en der ikke er god til din skærm, så kan den se sløret eller pixeleret ud.

Egen opløsning

På skærmen på en bærbar computer eller LCD-skærm er egen opløsning den der virker bedst: pixlerne i videosignalet står præcist på linje på skærmen. Når skærmen skal vise andre opløsninger, så er det nødvendigt at bruge interpolering for at vise pixlerne, hvilket forårsager et tab i billedkvaliteten.

Opdateringshastighed

Opdateringshastigheden er det antal gange pr. sekund skærmbilledet tegnes, eller genopfriskes.

Skalering

Skaleringsindstillingen øger størrelsen på de objekter der vises på skærmen, så det passer med tætheden på din skærm, hvilket gør det lettere at læse. Vælg 100 % eller 200 %.