Midterklik

Mange mus og nogle pegeplader har en midterste museknap. På en mus der har et rullehjul kan du gerne trykke direkte ned på rullehjulet for at midterklikke. Hvis du ikke har en midterste museknap, så kan du trykke på den venstre og højre museknap på samme tid for at midterklikke.

På pegeplader der understøtter tryk med flere fingre kan du trykke med tre fingre samtidigt for at midterklikke. Du skal aktivere trykklikning i pegepladeindstillingerne for at få det til at virke.

Mange programmer bruger midterklik til avancerede klikgenveje.

• I programmer med rullebjælker vil venstreklik på et tomt område i bjælken flytte rulleplaceringen direkte til det sted. Midterklik flytter én side op i den retning.

• On the desktop, you can quickly open a new window for an application with middle-click. Simply middle-click on the application’s icon. The applications overview is displayed using the grid button in the dash.

• De fleste webbrowsere giver dig mulighed for at åbne links i faneblade hurtigt men den midterste museknap. Klik blot på et link med din midterste museknap og det åbnes i et nyt faneblad.

• I filhåndteringen har midterklik to roller. Hvis du midterklikker på en mappe, så åbnes den i et nyt faneblad. Det efterligner den opførsel der findes i populære webbrowsere. Hvis du midterklikker på en fil, så åbnes filen, ligesom hvis du havde dobbeltklikket.

Visse specialiserede programmer giver dig mulighed for at bruge den midterste museknap til andre funktioner. Søg efter midterklik eller midterste museknap i hjælpen til dit program.