Como calibrar a miña pantalla?

Pode calibrar a súa pantalla para que mostre cores de forma máis precisas. Isto é especialmente útil se vostede ten relación coa fotografía, deseño ou arte.

Precisará un colorímetro ou un espectómetro para facer isto. Ambos os dispositivos úsanse para pantallas de perfís pero funcionan con lixeiras diferenzas.

1. Asegúrese que o dispositivo de calibrado está conectado ao seu computador.

2. Go to the desktop and start typing Settings.

3. Prema en Preferencias.

4. Prema en Cor na barra lateral para abir o panel.

5. Seleccione a súa pantalla.

6. Prema Calibrar… para iniciar o calibrado.

A pantallas cambia continuamente: a luz de fondo nunha pantalla TFT terá aproximadamente a metade e brillo cada 18 meses e farase máis amarela segundo vaia envellecendo. O que significa que debería recalibrar a súa pantalla cando apareza a icona [!] no panel de Cor.

As pantallas LED tamén cambian ao longo do tempo, pero unha taxa moito menor que as TFT.