Portos de rede usados frecuentemente

This is a list of network ports commonly used by applications that provide network services, like file sharing or remote desktop viewing. There are thousands of ports in use, so this table isn’t complete.

Porto

Nome

Descrición

5353/udp

mDNS, Avahi

Permítelle aos sistemas atoparse entre si, e describe que servizos ofrecen, sen ter que especificalo manualmente.

631/udp

Impresión

Permítelle enviar traballos de impresión a unha impresora de rede.

631/tcp

Impresión

Permítelle compartir a súa impresora con outras persoas na rede.

5298/tcp

Presenza

Permítelle anunciar o seu estado na mensaxería instantánea a outros nunha rede, por exemplo «en liña» ou «ocupado».

5900/tcp

Escritorio remoto

Permítelle compartir o seu escritorio para que outras persoas poidan velo ou para unha asistencia remota.

3689/tcp

Compartir música (DAAP)

Permítelle compartir a súa biblioteca de música con outras persoas na súa rede.