Ändra utseendet för ditt skrivbord

Du kan ändra utseendet för saker som visas på skärmen genom att ställa in stilinställningen till ljus eller mörk. Du kan välja en bild som din skrivbordsbakgrund.

Ljus eller mörk stil

För att växla mellan ljusa och mörka skrivbordsstilar:

1. Öppna översiktsvyn Aktiviteter och börja skriv Utseende.

2. Klicka på Utseende för att öppna panelen. Den för närvarande valda stilen visas högst upp omgiven av en blå kant.

3. Klicka för att välja Ljus eller Mörk.

4. Ändringen får effekt omedelbart.

Bakgrund

För att ändra bilden som används för din bakgrund:

1. Go to the desktop and start typing Background.

2. Klicka på Utseende för att öppna panelen. Den för närvarande valda bakgrunden visas högst upp i förhandsvisningen för aktuell stil.

3. Det finns två sätt att ändra bilden som används för dina bakgrunder:

• Klicka på en av bakgrundsbilderna som kommer med systemet.

Vissa bakgrunder ändrar sig under dagen. Dessa bakgrunder har en liten klockikon i nedre högra hörnet.

• Klicka på Lägg till bild… för att använda ett av dina egna foton. Som standard öppnas mappen Bilder, då de flesta fotohanteringsprogram lagrar foton där.

4. Ändringarna får effekt omedelbart.

För ett annat sätt att ställa in ett av dina egna foton som bakgrund, högerklicka på bildfilen i Filer och välj Använd som skrivbordsbakgrund, eller öppna bildfilen i Bildvisare, klicka på menyknappen i namnlisten och välj Använd som skrivbordsbakgrund.

5. Växla till en tom arbetsyta för att visa hela ditt skrivbord.