Varför ser saker otydliga/pixellerade ut på min skärm?

Skärmupplösningen som konfigeras är kanske inte den rätta för din skärm. För att lösa detta:

1. Go to the desktop and start typing Settings.

2. Klicka på Skärmar för att öppna panelen.

3. Pröva några av alternativen för Upplösning och välj det som får skärmen att se bättre ut.

När flera skärmar är anslutna

Om du har två skärmar anslutna till datorn (till exempel en vanlig skärm och en projektor) kan skärmarna ha olika optimala, eller naturliga upplösningar.

Med läget Spegling kan du visa samma sak på två skärmar. Båda skärmarna använder samma upplösning, vilket kanske inte matchar den naturliga upplösningen för endera skärm, så bildskärpan kan drabbas på båda skärmarna.

Då läget Sammanfoga skärm­ar används kan upplösningen för varje skärm ställas in oberoende, så de kan båda ställas in till sin naturliga upplösning.