Connectar-se a una xarxa sense fil

Si teniu un ordinador amb accés sense fil, podeu connectar-vos a una xarxa sense fil que tingueu a l'abast per a obtenir accés a Internet, veure fitxers compartits a la xarxa, etc.

1. Open the system menu from the right side of the taskbar.

2. Seleccioneu Wi-Fi No Connectat. S'expandirà la secció Wi-Fi del menú.

3. Feu clic a Trieu una xarxa.

4. Feu clic al nom de la xarxa que vulgueu i, a continuació, feu clic a Connecta.

Si el nom de la xarxa no es troba a la llista, proveu de fer clic a Més per a veure si la xarxa està a la llista. Si encara no veu la xarxa, és possible que estigui fora de rang, o que la xarxa estigui oculta.

5. Si la xarxa està protegida per una contrasenya (clau de xifratge), introduïu la contrasenya quan se us demani i feu clic a Connecta.

Si no coneixeu la clau, pot estar escrita a la part inferior de l'encaminador sense fil, o de l'estació base, o en el manual d'instruccions, o bé haureu de preguntar a la persona que administra la xarxa sense fil.

6. La icona de la xarxa canviarà d'aparença a mesura que l'ordinador intenti connectar-se a la xarxa.

7. Si la connexió s'estableix correctament, la icona canviarà a un punt amb diverses barres corbes a sobre (). Més barres indiquen una connexió més forta a la xarxa. Menys barres signifiquen que la connexió és més feble i pot ser que no sigui molt fiable.

Si la connexió no s'ha realitzat correctament, pot ser que se us demani la contrasenya de nou o que se us informi que la connexió s'ha desconnectat. Hi ha diverses coses que ho podrien haver provocat. Podríeu haver introduït una contrasenya incorrecta, el senyal podria ser massa feble, o la targeta de xarxa sense fil de l'ordinador podria tenir un problema, per exemple. Veure Solució de problemes de xarxa sense fil per a més ajuda.

Una connexió més forta a una xarxa sense fil no significa necessàriament que tingueu una connexió a Internet més ràpida o que tingui velocitats de descàrrega més ràpides. La connexió sense fil connecta l'ordinador al dispositiu que proporciona la connexió a Internet (com un encaminador o mòdem), però les dues connexions són realment diferents, i així s'executaran a diferents velocitats.