Utilitzar menys energia i millorar la durada de la bateria

Els ordinadors poden utilitzar molta bateria. Si utilitzeu estratègies simples d'estalvi d'energia, podeu reduir la factura energètica i ajudar al medi ambient.

Consells generals

• Poseu l'ordinador en suspensió quan no s'utilitzi. Això redueix significativament la quantitat d'energia que utilitza, i se'l pot despertar molt ràpidament.

• Apagueu l'ordinador quan no l'utilitzeu durant períodes llargs. Algunes persones creuen que apagar l'ordinador amb regularitat pot fer que es desgasti més ràpidament, però aquest no és el cas.

• Utilitzeu el quadre Energia a Paràmetres per a canviar la configuració d'energia. Hi ha diverses opcions que us ajudaran a estalviar energia: podeu fer-ho posant automàticament la finestra en blanc després d'un cert temps, reduint la brillantor de la pantalla, i posant l'ordinador automàticament en suspensió si no l'heu utilitzat durant un cert període de temps.

• Desactiveu els dispositius externs (com ara impressores i escàners) quan no els feu servir.

Portàtils, tauletes i altres dispositius amb bateries

• Reduir la brillantor de la pantalla. La pantalla representa una fracció important del consum d'energia d'un portàtil.

La majoria de portàtils tenen botons al teclat (o una drecera de teclat) que podeu utilitzar per a reduir la brillantor.

• Si no necessiteu una connexió a Internet durant un temps, apagueu les targetes sense fil o Bluetooth. Aquests dispositius funcionen mitjançant la transmissió d'ones de ràdio, que prenen força energia.

Alguns ordinadors tenen un interruptor físic que es pot utilitzar per a desactivar-lo, mentre que altres tenen una drecera de teclat que es pot utilitzar en el seu lloc. Podeu activar-lo de nou quan ho necessiteu.

Consells més avançats

• Redueix la quantitat de tasques que s'estan executant en segon pla. Els ordinadors utilitzen més energia quan tenen més feina per a fer.

La majoria de les aplicacions que executeu consumeixen molt poc quan no s'utilitzen activament. No obstant això, les aplicacions que sovint agafen dades d'Internet o reprodueixen música o pel·lícules poden afectar el vostre consum d'energia.