Activar as teclas pegañentas

As teclas persistentes permítenlle premer combinacións de teclas preméndoas tecla a tecla, no lugar de ter que manter premidas todas as teclas á vez. Por exemplo, a combinación Super+Tab serve para pasar dunha xanela a outra. Sen as teclas persistentes activadas tería que manter premida ámbalas dúas teclas ao mesmo tempo; coas teclas persistentes, pode premer a tecla Super, soltala e logo premer Tab para obter o mesmo resultado.

Pode querer activar as teclas persistentes se atopa dificultade para manter premidas varias teclas á vez.

1. Go to the Desktop and start typing Settings.

2. Prema en Preferencias.

3. Prema en Accesibilidade na barra lateral para abrir o panel.

4. Abra Asistencia de escritra (AccessX) na sección Escritura.

5. Active Teclas pegañentas.

Activar e desactivar rapidamente as teclas lentas

Active Activar desde o teclado para activar ou desactivar as teclas persistentes usando o teclado. Cando esta opción está seleccionada pode premer a tecla Maiús inco veces seguidas para activar ou desactivar as teclas persistentes.

You can also turn sticky keys on and off by clicking the accessibility icon on the taskbar and selecting Sticky Keys. The accessibility icon is visible when one or more settings have been enabled from the Accessibility panel.

Se preme dúas teclas á vez, pode facer que as teclas persistentes se desactiven temporalmente para introducir un atallo de teclado da forma habitual.

Por exemplo, se activa as teclas persistentes pero preme Super e Tab á vez, as teclas persistentes non esperarán a que prema outra tecla se tiña esta opción activada. Pola contra, si podería agardar se só preme unha tecla. Isto é útil se pode premer algúns atallos de teclado á vez (por exemplo, con teclas que estean xuntas), pero non outras.

Seleccione Desactivar se se premen as dúas teclas á vez para activar isto.

Pode facer que o seu computador emita un «pitido» cando empece a teclear un atallo de teclado coas teclas persistentes activadas. Isto é útil se quere que as teclas persistentes agarden que se teclee un atallo de teclado, de maneira que a seguinte pulsación interpretarase como parte dun atallo. Seleccione Pitar cando se presione unha tecla modificadora para activar isto.