Nättjänster och program

När du har lagt till ett nätkonto kan vilket program som helst använda det kontot för vilken tillgänglig tjänst som helst som du inte har inaktiverat. Olika leverantörer tillhandahåller olika tjänster. Denna sida listar de olika tjänsterna och några av programmen som använder dem.

Kalender

Kalender-tjänsten låter dig visa, lägga till och redigera händelser i en nätkalender. Den används av program så som Kalender, Evolution och California.

Chatt

Chatt-tjänsten låter dig chatta med dina kontakter på populära snabbmeddelande-plattformar. Den används av programmet Empathy.

Kontakter

Kontakter-tjänsten låter dig se de publicerade detaljerna om dina kontakter på diverse tjänster. Den används av program så som Kontakter och Evolution.

Dokument

Dokument-tjänsten låter dig visa dina nätdokument, t.ex. de i Google docs. Du kan visa dina dokument via programmet Dokument.

Filer

Filer-tjänsten lägger till en plats för fjärrfiler, som om du hade lagt till en via funktionaliteten Anslut till server i filhanteraren. Du kan nå fjärrfiler genom filhanteraren, samt genom dialoger för att öppna och spara filer i vilket program som helst.

E-post

E-post-tjänsten låter dig skicka och ta emot e-post via en e-post-leverantör så som Google. Den används av Evolution.

Foton

Foton-tjänsten låter dig visa dina nätfoton så som de du postar på Facebook. Du kan visa dina foton via programmet Foton.

Skrivare

Skrivare-tjänsten låter dig skicka en PDF-kopia till en leverantör inifrån utskriftsdialogen i vilket program som helst. Leverantören kan tillhandahålla utskriftstjänster, eller så kan den bara agera som lagring av PDF:en som du senare kan hämta ner och skriva ut.

Läs senare

Läs senare-tjänsten låter dig spara en webbsida hos externa tjänster så att du kan läsa den senare på en annan enhet. Inga program använder för närvarande denna tjänst.