Dela ut dina personliga filer

Du kan tillåta åtkomst till Publikt-mappen i din Hem-mapp från en annan dator på nätverket. Konfigurerar Personlig fildelning för att låta andra komma åt innehållet i mappen.

1. Go to the Desktop and start typing Sharing.

2. Klicka på Dela för att öppna panelen.

3. Om Delning längst upp till höger i fönstret är av, slå på det.

Om texten nedanför Datornamn låter dig redigera den, kan du ändra namnet din dator visar på nätverket.

4. Välj Personlig fildelning.

5. Slå på Personlig fildelning. Detta innebär att andra personer på ditt aktuella nätverk kan försöka ansluta till din dator och nå filerna i din Publikt-mapp.

En URI visas genom vilken din Publikt-mapp kan nås från andra datorer på nätverket.

Säkerhet

Kräva lösenord

För att kräva att andra personer använder ett lösenord när de använder din Publikt-mapp, slå på Begär lösenord. Om du inte använder detta alternativ kan vem som helst försöka visa din Publikt-mapp.

Detta alternativ är inaktiverat som standard, men du bör aktivera det och ställa in ett säkert lösenord.

Nätverk

Avsnittet Nätverk listar nätverken som du för närvarande är ansluten till. Använd brytaren intill respektive nätverk för att välja var dina personliga filer kan delas.