Använd en annan mikrofon

Du kan använda en extern mikrofon för att chatta med vänner, tala med kollegor på jobb, göra röstinspelningar eller med andra multimediaprogram. Även om din dator har en inbyggd mikrofon eller en webbkamera med en mikrofon, så kommer en separat mikrofon vanligtvis att ge bättre ljudkvalitet.

Om din mikrofon har ett cirkulärt kontaktdon, anslut den till lämplig ljudkontakt på din dator. De flesta datorer har två kontakter: en för mikrofoner och en för högtalare. Denna kontakt är vanligtvis ljusröd eller har en bild på en mikrofon intill kontakten. Mikrofoner som ansluts till lämplig kontakt kommer vanligtvis att användas som standard. Om inte, se instruktionerna nedan för att välja en standardinmatningsenhet.

Om du har en USB-mikrofon, anslut den till vilken USB-kontakt som helst på din dator. USB-mikrofoner fungerar som separata ljudenheter, så du kan bli tvungen att ange vilken mikrofon som ska användas som standard.

Välj en standardenhet för ljudinmatnings

1. Go to the desktop and start typing Sound.

2. Klicka på Ljud för att öppna panelen.

3. I avsnittet Ingång, välj enheten som du vill använda. Nivåindikatorn för ingången bör reagera när du pratar.

Du kan justera volymen och stänga av mikrofonen från denna panel.