Använd andra högtalare eller hörlurar

Du kan använda externa högtalare eller hörlurar med din dator. Högtalare kopplas vanligtvis via en cirkulär teleplugg (kallas ibland TRS-plugg) eller via USB.

Om dina högtalare eller hörlurar har en teleplugg, koppla in den i en lämplig kontakt på din dator. De flesta datorer har två kontakter: en för mikrofoner och en för högtalare. Denna kontakt är vanligtvis ljusröd eller har en bild på en mikrofon intill kontakten. Högtalare eller hörlurar som kopplats in i en telepluggskontakt kommer vanligtvis att användas som standard. Om inte, se instruktionerna nedan för att välja standardenheten.

Vissa datorer har stöd för flerkanals ljud med surround-ljud. Detta använder vanligtvis flera telepluggskontakter. vilka ofta är färgkodade. Om du är osäker på vilket kontaktdon som ska anslutas till vilken kontakt kan du prova ljudutgången i ljudinställningarna.

Om du har USB-högtalare eller hörlurar eller analoga hörlurar kopplade i ett USB-ljudkort kan du koppla in dem i vilken USB-kontakt som helst. USB-högtalare fungerar som separata ljudenheter och du kan behöver ange vilka högtalare som ska användas som standard.

Välj en standardenhet för ljudutmatning

1. Go to the desktop and start typing Sound.

2. Klicka på Ljud för att öppna panelen.

3. I avsnittet Utgång, välj enheten som du vill använda.

Använd knappen Testa för att kontrollera att alla högtalare fungerar och är anslutna till rätt kontakt.