Clic al mig

Molts ratolins i algunes tauletes tenen un botó al mig del ratolí. En un ratolí amb una roda de desplaçament, normalment podeu prémer la roda per a fer-hi clic. Si no teniu un botó al mig del ratolí, podeu prémer els botons esquerre i dret al mateix temps per a fer clic.

A les tauletes que admeten tocs simultanis amb els dits, podeu tocar amb tres dits alhora per a fer clic amb el botó del mig. Heu d'activar els multi tocs a la configuració de la tauleta perquè funcioni.

Moltes aplicacions fan servir el botó del mig per a les dreceres de clic avançades.

• En aplicacions amb barres de desplaçament, fer clic amb el botó esquerre a l'espai buit de la barra, mou la posició de desplaçament directament a aquest lloc. En fer clic al mig es desplaça a una sola pàgina cap aquesta ubicació.

• In the Desktop, you can quickly open a new window for an application with middle-click. Simply middle-click on the application’s icon in the desktop.

• La majoria de navegadors web permeten obrir ràpidament enllaços a noves pestanyes amb el botó del mig del ratolí. Feu clic a qualsevol enllaç amb el botó central del ratolí i s'obrirà en una pestanya nova.

• Al gestor de fitxers, el clic del mig té dos rols. Si es fa clic a una carpeta, s'obrirà en una nova pestanya. Això imita el comportament dels navegadors web populars. Si es fa clic a un fitxer, s'obrirà el fitxer com si hagués fet doble clic.

Algunes aplicacions especialitzades permeten utilitzar el botó del mig del ratolí per a altres funcions. Busqueu a l'ajuda de la vostra aplicació clic del mig o botó del mig.