Introduir caràcters especials

Podeu introduir i veure milers de caràcters de la majoria dels sistemes d'escriptura del món, fins i tot aquells que no es troben al vostre teclat. Aquesta pàgina mostra algunes maneres diferents d'introduir caràcters especials.

Caràcters

L'aplicació de mapes de caràcters us permet trobar i inserir caràcters poc freqüents, emoji inclosos, navegant per categories de caràcters o cercant paraules clau.

You can launch Characters from the Overview.

Punts de codi

Podeu introduir qualsevol caràcter Unicode utilitzant només el vostre teclat amb el punt de codi numèric del caràcter. Cada caràcter s'identifica amb un punt de codi de quatre caràcters. Per a trobar el punt de codi d'un caràcter, busqueu-lo a l'aplicació Characters. El punt del codi són els darrers quatre caràcters U+.

Per a introduir un caràcter pel seu punt de codi, premeu Ctrl+Maj+U, escriviu el codi de quatre caràcters i premeu Espai o Retorn. Si utilitzeu sovint caràcters als quals no es pot accedir fàcilment per altres mètodes, pot resultar-vos útil memoritzar el punt de codi d'aquests caràcters per a poder introduir-los ràpidament.

Distribucions de teclat

You can make your keyboard behave like the keyboard for another language, regardless of the letters printed on the keys. You can even easily switch between different keyboard layouts using an icon in the taskbar. To learn how, see Utilitzar disposicions de teclat alternatives.

Mètodes d'entrada

Un mètode d'entrada amplia els mètodes anteriors permetent introduir caràcters no només amb el teclat, sinó també amb qualsevol dispositiu d'entrada. Per exemple, podeu introduir caràcters amb un ratolí mitjançant un mètode gestual o introduir caràcters japonesos utilitzant un teclat llatí.

Per a triar un mètode d'entrada, feu clic amb el botó dret sobre un giny de text i al menú Mètode d'entrada, trieu el mètode d'entrada que voleu utilitzar. No es proporciona cap mètode d'entrada predeterminat, així que consulteu-ne la documentació per a veure com utilitzar-los.