Αντιγραφή ή μετακίνηση αρχείων και φακέλων

Ένα αρχείο ή φάκελος μπορεί να αντιγραφεί ή να μετακινηθεί σε μια νέα θέση με σύρσιμο και απόθεση με το ποντίκι, χρησιμοποιώντας τις εντολές αντιγραφής και επικόλλησης, ή χρησιμοποιώντας τις συντομεύσεις πληκτρολογίου.

For example, you might want to copy a presentation onto a memory stick so you can take it to work with you. Or, you could make a back-up copy of a document before you make changes to it (and then use the old copy if you don’t like your changes).

Αυτές οι οδηγίες εφαρμόζονται και στα αρχεία και στους φακέλους. Αντιγράφετε και μετακινείτε αρχεία και φακέλους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αντιγραφή και επικόλληση αρχείων

 1. Επιλέξτε το αρχείο που επιθυμείτε να αντιγράψετε κάνοντας κλικ σε αυτό μια φορά.

 2. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Αντιγραφή, ή πατήστε Ctrl+C.

 3. Περιηγηθείτε σε έναν άλλο φάκελο, όπου θέλετε να βάλετε το αντίγραφο του αρχείου.

 4. Κάντε κλικ στο κουμπί του μενού και επιλέξτε Επικόλληση για την ολοκλήρωση της αντιγραφής του αρχείου, ή πατήστε Ctrl+V. Θα υπάρχει τώρα ένα αντίγραφο του αρχείου στον αρχικό φάκελο και στον άλλο φάκελο.

Αποκοπή και επικόλληση αρχείων για μετακίνηση

 1. Επιλέξτε το αρχείο που επιθυμείτε να μετακινήσετε κάνοντας κλικ πάνω του μια φορά.

 2. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Αποκοπή, ή πατήστε Ctrl+X.

 3. Περιηγηθείτε σε έναν άλλο φάκελο, όπου θέλετε να μετακινήσετε το αρχείο.

 4. Κάντε κλικ στο κουμπί του μενού στην εργαλειοθήκη και επιλέξτε Επικόλληση για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του αρχείου, ή πατήστε Ctrl+V. Το αρχείο θα μετακινηθεί από τον αρχικό φάκελό του και στον φάκελο προορισμού.

Σύρσιμο αρχείων για αντιγραφή ή μετακίνηση

 1. Ανοίξτε τον διαχειριστή αρχείων και πηγαίνετε στον φάκελο που περιέχει το αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε.

 2. Click Files in the taskbar, select New Window (or press Ctrl+N) to open a second window. In the new window, navigate to the folder where you want to move or copy the file.

 3. Κάντε κλικ και σύρετε το αρχείο από ένα παράθυρο σε ένα άλλο. Αυτό θα το μετακινήσει εάν ο προορισμός είναι στην ίδια συσκευή, ή θα το αντιγράψει εάν ο προορισμός είναι σε διαφορετική συσκευή.

  For example, if you drag a file from a USB memory stick to your Home folder, it will be copied, because you’re dragging from one device to another.

  Μπορείτε να εξαναγκάσετε το αρχείο να αντιγραφεί κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl ενώ σύρετε, ή εξαναγκάζοντας το να μετακινηθεί κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ σύρετε.

Δεν μπορείτε να αντιγράψετε ή να μετακινήσετε ένα αρχείο σε έναν φάκελο που είναι μόνο για ανάγνωση. Μερικοί φάκελοι είναι μόνο για ανάγνωση για να αποτρέψουν την αλλαγή των περιεχομένων τους. Μπορείτε να αλλάξετε πράγματα από το να είναι μόνο για ανάγνωση, αλλάζοντας τα δικαιώματα του αρχείου.