Zakaj se povezava z mojim brezžičnim omrežjem kar naprej prekinja?

You may find that you have been disconnected from a wireless network even though you wanted to stay connected. Your computer will normally try to reconnect to the network as soon as this happens (the network icon on the taskbar will display three dots if it is trying to reconnect), but it can be annoying, especially if you were using the internet at the time.

Šibek brezžični signal

Pogost vzrok za prekinitev povezave z brezžičnim omrežjem je šibek signal. Brezžične povezave imajo omejen doseg zato v primeru, da ste predaleč od osnovne brezžične postaje, morda ne boste imeli dovolj močnega signala za vzdrževanje povezave. Zidovi in drugi predmeti med vami in postajo lahko naredijo signal šibkejši.

The network icon on the taskbar displays how strong your wireless signal is. If the signal looks low, try moving closer to the wireless base station.

Omrežna povezava ni bila ustrezno vzpostavljena

Sometimes, when you connect to a wireless network, it may appear that you have successfully connected at first, but then you will be disconnected soon after. This normally happens because your computer was only partially successful in connecting to the network — it managed to establish a connection, but was unable to finalize the connection for some reason and so was disconnected.

Mogoč vzrok za to je, da ste vnesli napačno šifrirno frazo ali pa da vaš računalnik ni dovoljen na omrežju (ker omrežje za prijavo zahteva uporabniško ime).

Nezanesljiva brezžična strojna oprema/gonilniki

Nekatera strojna oprema brezžičnih omrežij je lahko nezanesljiva. Brezžična omrežja so zapletena, zato imajo brezžične kartice in osnovne postaje občasno manjše težave in lahko prekinejo povezave. To je moteče, vendar se z veliko napravami pogosto dogaja. V primeru da se vaše omrežne povezave občasno prekinjajo, je to lahko vzrok. V primeru da se to dogaja zelo pogosto, preizkusite drugo strojno opremo.

Zaposlena brezžična omrežja

Z brezžičnimi povezavami na zaposlenih mestih (na primer na univerzah in v kavarnah) se pogosto poskuša povezati več računalnikov hkrati. Včasih so ta omrežja prezaposlena in ne morejo upravljati vseh računalnikov, ki se poskušajo povezati, zato povezavo z nekaterimi od njih prekinejo.