Definiera proxyinställningar

Vad är en proxyserver?

En webbproxy filtrerar webbplatser som du tittar på, den erhåller förfrågningar från din webbläsare för att hämta webbsidor och deras delar och genom att följa en policy kommer den att avgöra huruvida de ska skickas till dig. De används vanligtvis på företag och på publika trådlösa surfzoner för att styra vilka webbplatser du kan titta på, förhindra dig från att nå internet utan att logga in, eller göra säkerhetskontroll på webbplatser.

Ändra proxymetod

1. Go to the Desktop and start typing Network.

2. Klicka på Nätverk för att öppna panelen.

3. Välj Nätverksproxy från listan till vänster.

4. Välj vilken proxymetod du vill använda bland:

Ingen

Programmen kommer att använda en direktanslutning för att hämta innehållet från nätet.

Manuell

För varje proxy:at protokoll, definiera adressen för en proxy och port för protokollen. Protokollen är HTTP, HTTPS, FTP och SOCKS.

Automatisk

En URL som pekar på en resurs som innehåller en lämplig konfiguration för ditt system.

Program som använder nätverksanslutningen kommer att använda dina angivna proxyinställningar.