Dreceres de teclat útils

Aquesta pàgina ofereix una visió general de les dreceres de teclat que us poden ajudar a utilitzar l'escriptori i les aplicacions de forma més eficient. Si no podeu utilitzar un ratolí o un dispositiu apuntador, consulteu Navegació per teclat per a obtenir més informació sobre la navegació per la interfície d'usuari amb només el teclat.

Moure's per l'escriptori

Alt+F1 o la

tecla Súper

Switch between the Desktop and running applications. In the desktop, start typing to instantly search your applications, contacts, and documents.

Alt+F2

Finestra d'ordres emergents (per a executar ordres ràpidament).

Utilitzeu les tecles de fletxa per a accedir ràpidament a ordres executades anteriorment.

Súper+Tab

Canvieu ràpidament entre finestres. Manteniu premuda la tecla Maj per a l'ordre inversa.

Súper+`

Canvieu entre finestres de la mateixa aplicació, o des de l'aplicació seleccionada fer Súper+Tab.

Aquesta drecera utilitza ` als teclats dels EUA, quan la tecla ` està sobre el Tab. A tots els altres teclats, la drecera és Súper més la tecla que està sobre Tab.

Alt+Esc

Switch between windows. Hold down Shift for reverse order.

Ctrl+Alt+Tab

Give keyboard focus to the taskbar. In the Desktop, switch keyboard focus between the taskbar and the windows. Use the arrow keys to navigate.

Súper+A

Mostrar la llista d'aplicacions.

Maj+Súper+

Moure la finestra actual un monitor a l'esquerra.

Maj+Súper+

Mou la finestra un monitor a la dreta.

Ctrl+Alt+Supr

Show the Power Off dialog.

Súper+L

Bloquejar la pantalla.

Súper+V

Mostra la llista de notificacions. Premeu Súper+V de nou o Esc per a tancar.

Dreceres d'edició comunes

Ctrl+A

Seleccioneu tot el text o els elements d'una llista.

Ctrl+X

Retalla (elimina) el text o els elements seleccionats i col·loqueu-los al porta-retalls.

Ctrl+C

Copieu el text o els elements seleccionats al porta-retalls.

Ctrl+V

Enganxa els continguts del porta-retalls.

Ctrl+Z

Desfer la darrera acció.

Capturar des de la pantalla

Prnt Scrn

Fer una captura de pantalla.

Alt+Prnt Scrn

Fer una captura de pantalla d'una finestra.

Maj+Prnt Scrn

Feu una captura de pantalla d'una àrea de la pantalla. El punter canvia a una creu. Feu clic i arrossegueu per a seleccionar l'àrea.

Ctrl+Alt+Maj+R

Iniciar i aturar una gravació de vídeo.