Δεν μπορώ να συνδέσω τη συσκευή Bluetooth

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί δεν μπορείτε να συνδεθείτε με μια συσκευή Bluetooth, όπως ένα τηλέφωνο ή ακουστικά.

Φραγμένη ή αναξιόπιστη σύνδεση

Μερικές συσκευές Bluetooth φράσσουν τις συνδέσεις από προεπιλογή, ή απαιτούν την αλλαγή μιας ρύθμισης για να μπορέσουν να γίνουν συνδέσεις. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας ρυθμίστηκε να επιτρέπει συνδέσεις.

Δεν αναγνωρίστηκε το Bluetooth

Ο προσαρμογέας Bluetooth μπορεί να μην έχει αναγνωριστεί από τον υπολογιστή. Αυτό μπορεί να συνέβη επειδή οι οδηγοί για τον προσαρμογέα δεν είναι εγκατεστημένοι. Μερικοί προσαρμογείς Bluetooth δεν υποστηρίζονται στο Linux, έτσι ίσως να μην μπορείτε να βρείτε τους σωστούς οδηγούς για αυτούς. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να πάρετε προφανώς έναν διαφορετικό προσαρμογέα Bluetooth.

Ο προσαρμογέας δεν ενεργοποιήθηκε

Βεβαιωθείτε ότι ο προσαρμογέας σας Bluetooth είναι ενεργός. Ανοίξτε τον πίνακα Bluetooth και ελέγξτε ότι δεν είναι ανενεργός.

Ανενεργή σύνδεση συσκευής Bluetooth

Ελέγξετε ότι το Bluetooth είναι ενεργό στη συσκευή στην οποία προσπαθείτε να συνδεθείτε και ότι αυτή είναι αντιληπτή ή ορατή. Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να συνδεθείτε με ένα τηλέφωνο, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σε λειτουργία αεροπλάνου.

Δεν υπάρχει προσαρμογέας Bluetooth στον υπολογιστή σας

Πολλοί υπολογιστές δεν έχουν προσαρμογείς Bluetooth. Μπορείτε να αγοράσετε έναν προσαρμογέα εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε Bluetooth.