Ο δείκτης ποντικιού δεν μετακινείται

Ελέγξετε ότι το ποντίκι είναι συνδεμένο

Εάν έχετε ένα ποντίκι με καλώδιο, ελέγξετε ότι είναι στέρεα συνδεμένο στον υπολογιστή σας.

Εάν είναι ένα ποντίκι USB (με έναν ορθογώνιο σύνδεσμο), δοκιμάστε να τον συνδέσετε σε διαφορετική θύρα USB. Εάν είναι ένα ποντίκι PS/2 (με ένα μικρό, στρογγυλό σύνδεσμο με έξι ακροδέκτες), βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένο στην θύρα του πράσινου ποντικιού και όχι στην θύρα του πορφυρού πληκτρολογίου. Μπορεί να χρειαστείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή εάν δεν ήταν συνδεμένο.

Ελέγξετε ότι το ποντίκι πράγματι δουλεύει

Συνδέστε το ποντίκι σε έναν διαφορετικό υπολογιστή και δείτε εάν δουλεύει.

Εάν το ποντίκι είναι οπτικό ή λέιζερ, ένα φως πρέπει να λάμπει στον πάτο του ποντικιού, εάν είναι ενεργό. Εάν δεν υπάρχει φως, ελέγξετε ότι είναι ενεργό. Εάν είναι ενεργό και δεν υπάρχει ακόμα φως, το ποντίκι μπορεί να είναι χαλασμένο.

Έλεγχος ασυρμάτων ποντικιών

  • Βεβαιωθείτε ότι το ποντίκι είναι ενεργό. Υπάρχει συχνά ένας διακόπτης στο κάτω μέρος του ποντικιού που το απενεργοποιεί, έτσι μπορείτε να το έχετε μαζί σας χωρίς να είναι μονίμως ανοιχτό.

  • Εάν χρησιμοποιείτε ένα ποντίκι Bluetooth, βεβαιωθείτε ότι έχετε συζεύξει πράγματι το ποντίκι με τον υπολογιστή σας. Δείτε Συνδέστε τον υπολογιστή σας σε μια συσκευή Bluetooth.

  • Κάντε κλικ σε ένα κουμπί και δείτε εάν ο δείκτης ποντικιού μετακινείται τώρα. Μερικά ασύρματα ποντίκια αδρανοποιούνται για εξοικονόμηση ισχύος, έτσι μπορεί να μην αποκρίνεται μέχρι να κάνετε κλικ σε ένα πλήκτρο. Δείτε Το ποντίκι αντιδρά με καθυστέρηση πριν ξεκινήσει να δουλεύει.

  • Ελέγξετε ότι η μπαταρία του ποντικιού είναι φορτισμένη.

  • Βεβαιωθείτε ότι ο δέκτης (προσαρμογέας) είναι στέρεα συνδεμένος στον υπολογιστή.

  • Εάν το ποντίκι σας και ο δέκτης μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικά ραδιοκανάλια, βεβαιωθείτε ότι και οι δυο ρυθμίστηκαν στο ίδιο κανάλι.

  • Ίσως χρειαστεί να πατήσετε ένα πλήκτρο στο ποντίκι, δέκτη ή και στα δύο για να συνδεθείτε. Το εγχειρίδιο του ποντικιού πρέπει να έχει περισσότερες λεπτομέρειες εάν συμβαίνει το πιο πάνω.

Τα περισσότερα ασύρματα ποντίκια RF (ράδιο) πρέπει να δουλεύουν αυτόματα όταν τα συνδέετε στον υπολογιστή σας. Εάν έχετε ένα Bluetooth ή IR (υπέρυθρο) ασύρματο ποντίκι, ίσως χρειαστείτε να κάνετε μερικά πρόσθετα βήματα για να το κάνετε να δουλέψει. Τα βήματα μπορεί να εξαρτώνται από την κατασκευή ή το μοντέλο του ποντικιού σας.