Μετακίνηση και αυξομείωση παραθύρων

You can move and resize windows to help you work more efficiently. In addition to the dragging behavior you might expect, the system features shortcuts and modifiers to help you arrange windows quickly.

  • Μετακινήστε ένα παράθυρο σύροντας τη γραμμή τίτλου, ή κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Λογότυπο και σύροντας το οπουδήποτε στο παράθυρο. Κρατήστε πατημένο το Shift ενώ μετακινείτε για να προσκολλήσετε το παράθυρο στις άκρες της οθόνης ή και σε άλλα παράθυρα.

  • Αυξομειώστε το μέγεθος ενός παραθύρου σύροντας τις άκρες ή τη γωνία του παραθύρου. Κρατήστε πατημένο το Shift ενώ αυξομειώνετε για να προσκολλήστε το παράθυρο στα άκρα της οθόνης και σε άλλα παράθυρα.

  • Μετακινήστε ή αυξομειώστε ένα παράθυρο χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο. Πατήστε Alt+F7 για να μετακινήσετε ένα παράθυρο ή το Alt+F8 για να το αυξομειώσετε. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βελών για μετακίνηση ή αυξομείωση, έπειτα πατήστε Enter για ολοκλήρωση, ή πατήστε Esc για επιστροφή στην αρχική του θέση και μέγεθος.

  • Μεγιστοποιήστε ένα παράθυρο σύροντας το στην κορυφή της οθόνης. Σύρετε ένα παράθυρο σε μια πλευρά της οθόνης για να το μεγιστοποιήσετε, επιτρέποντας σας να παραθέσετε τα παράθυρα πλάι-πλάι.