Σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο

Εάν έχετε έναν υπολογιστή με ενεργό το ασύρματο, μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα ασύρματο δίκτυο που είναι μες την περιοχή πρόσβασης του διαδικτύου, να δείτε κοινόχρηστα αρχεία στο δίκτυο κ.ο.κ.

 1. Open the system menu from the right side of the taskbar.

 2. Επιλέξτε Χωρίς σύνδεση το Wi-Fi. Θα επεκταθεί η ενότητα Wi-Fi του μενού.

 3. Κάντε κλικ στο Επιλογή δικτύου.

 4. Επιλέξτε το όνομα του δικτύου στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε, έπειτα πατήστε Σύνδεση.

  Εάν το όνομα του δικτύου δεν είναι στη λίστα, δοκιμάστε πατώντας στο Περισσότερα για να δείτε εάν το δίκτυο είναι πιο κάτω στη λίστα. Εάν δεν βλέπετε ακόμα το δίκτυο, μπορεί να είσαστε εκτός περιοχής ή το δίκτυο μπορεί να είναι κρυμμένο.

 5. Εάν το δίκτυο προστατεύεται με ένα κωδικό πρόσβασης (κλειδί κρυπτογράφησης), εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης όταν σας ζητηθεί και κάντε κλικ στο Σύνδεση.

  Εάν δεν ξέρετε το κλειδί, μπορεί να είναι γραμμένο στην κάτω πλευρά του ασύρματου δρομολογητή ή στον σταθμό βάσης, στο εγχειρίδιο οδηγιών του, ή μπορεί να πρέπει να το ζητήσετε από τον διαχειριστή του ασύρματου δικτύου.

 6. Το εικονίδιο δικτύου θα αλλάξει εμφάνιση καθώς ο υπολογιστής προσπαθεί να συνδεθεί στο δίκτυο.

 7. Αν η σύνδεση είναι επιτυχής, τότε το εικονίδιο θα αλλάξει σε μια τελεία με αρκετές καμπύλες μπάρες από πάνω του (). Όσες περισσότερες είναι οι μπάρες τόσο δυνατότερο είναι η σύνδεση στο δίκτυο. Λιγότερες μπάρες σημαίνουν ότι η σύνδεση είναι ασθενέστερη και λιγότερο αξιόπιστη.

If the connection is not successful, you may be asked for your password again or it might just tell you that the connection has been disconnected. There are a number of things that could have caused this to happen. You could have entered the wrong password, the wireless signal could be too weak, or your computer’s wireless card might have a problem, for example. See Ανιχνευτής προβλημάτων ασύρματου δικτύου for more help.

Μια πιο ισχυρή σύνδεση σε ένα ασύρματο δίκτυο δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι έχετε μια γρηγορότερη σύνδεση διαδικτύου, ή ότι θα έχετε πιο γρήγορες ταχύτητες λήψης. Η ασύρματη σύνδεση συνδέει τον υπολογιστή σας στην συσκευή που παρέχει τη σύνδεση διαδικτύου (όπως ένας δρομολογητής ή μόντεμ), αλλά οι δύο συνδέσεις είναι στην πραγματικότητα διαφορετικές και έτσι εκτελούνται σε διαφορετικές ταχύτητες.